INA Rafinerija nafte, Hrvatska, Rijeka

Rafinerija nafte Rijeka spada u rafineriju sa relativno dubokom konverzijomza proizvodnju tekućih ugljikovodičnih goriva. Nazivni kapacitet postrojenja je 4.500.000 t sirove nafte/godinu, a godišnje prerađuje nešto više od 2,0 mil/t sirove nafte. Glavni komercijalni proizvodi Rafinerije su benzinsko i dizel gorivo, te loživo ulje. Na postrojenju atmosferske destilacije, katalitičkog reforminga i katalitičkog krekinga (FCC), proizvodi se i frakcija C3 i C4 ugljikovodika, koja predstavlja ukapljeni naftni plin (UNP), a u sklopu rafinerijskih pogona proizvode se i goriva za mlazne motore od petrolejske frakcije sa sadržajem sumpora do 0,3%. 

ENERGY SERVICE sudjelovao je kao dio tima u projektu:

Poboljšanje učinkovitosti procesne peći u INA Rafineriji nafte Rijeka 327-H-003 (CO kotao)

Potpuna Rekonstrukcija procesne peći koje je uključivala potpunu zamjenu: plamenika, uvođenje sustava upravljanja plamenikom (BMS) na postojeći sustav instrumenata upravljanja i sigurnosti, zamjenu rampe plamenika, zamjenu i ugradnju dijela opreme za mjerenje i upravljanje, zamjenu FGR ventilatora, zamjena FD ventilatora, ugradnju sustava za optimizaciju izgaranja (TDLS), zamjenu dijelova tlačnih dijelova unutar kućišta kotla, zamjenu vatrostalne izolacije u zonama radova obnove, rekonstrukciju zaklopke i izlaznog dimovodnog kanala i njegovo spajanje na postojeći FCC sustav upravljanja.

LOKACIJAHrvatska, Rijeka
InvestitorINA d.d.
KlijentIDS Industrieservice und Anlagenbau GmbH Germany
Opis izvršenih usluga- kompletna zamjena plamenika
- zamjena rampe plamenika
- zamjena dijelova tlačnih dijelova unutar kućišta kotla
- rekonstrukcija klapne i izlaznog dimovodnog kanala i njihovo spajanje na postojeći sustav upravljanja i upravljanja FCC-a
Radovi su obavljeni u suradnji s partnerskim tvrtkama

ENERGY SERVICE

ENERGY SERVICE je rastuća inženjerska i strojarska tvrtka sa snažnim fokusom na razvoj i izvođenje elektro i strojarskih projekata u sektoru energetike, nafte i plina.
kontaktirajte nas
arrow-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram